Hesteterapi i Nordsjælland

Fysiurgisk hesteterapi

Fysiurgisk hesteterapi kan bruges både til forebyggelse af skader, som genoptræning efter en skade og som velvære for din hest. Du er altid velkommen til at kontakte mig for en uforpligtende samtale om, hvordan fysiurgisk hesteterapi kan hjælpe din hest i jeres specifikke situation.

Hvornår har din hest brug for fysiurgisk hesteterapi?

Selvom vi passer godt på vores heste, er det svært at undgå, at hesten ind imellem får ømme muskler eller ubalance i skelettet. Når din hest aflaster eventuelle ømme områder, kan den komme til at bruge sin krop forkert. Denne forkerte belastning kan gøre kroppen endnu mere øm, gøre den skæv og i værste fald føre til skader. Det er derfor hensigtsmæssigt, at din hest forebyggende får fysiurgisk hesteterapi. Derudover kan nedenstående indikere, at din hest vil have gavn af at få fysiurgisk hesteterapi:
  • Hesten er blevet sparket på folden.
  • Hesten har trådt forkert, er stødt ind i noget eller er blevet klemt.
  • Hesten har trukket hårdt tilbage i grimen, mens den har været bundet.
  • Hesten virker usmidig på den ene eller begge volter.
  • Sadlen har ligget forkert, klemt, været for stor/lille, skæv, osv.
  • Hesten har øvet en ny øvelse og brugt sin krop på en ny måde.
  • Hesten har arbejdet mere/mindre end sædvanligt.
  • Hesten har haft boksro.
  • Hesten har ændret adfærd på det seneste.
  • m.m.
Hesteterapi i Nordsjælland og Storkøbenhavn

Hvordan foregår fysiurgisk hesteterapi hos horsehappiness.dk?

Jeg starter med at foretage en ganganalyse af hesten i skridt for hånd for at vurdere hestens bevægemønstre og dagsform. Jeg ser hesten forfra, bagfra, fra siden og på små volter.

Dernæst mærker jeg hesten igennem for spændinger, restriktioner, m.m. På den baggrund prioriterer jeg, hvad din hest vil have mest gavn af i dag, og jeg går i gang med terapien – eller afbalanceringen -, som kan vare op til 1 time. Jeg bruger en kombination af teknikker fra kraniosakralterapi (KST), massage, laserterapi, ledmobilisering, løsning af bindevæv, akupressur… Det afhænger af den konkrete hest og den konkrete situation.

Hvis relevant vil jeg afslutningsvis give dig nogle input til videre træning, udstrækning, jordarbejde o.lign., som du selv med fordel kan inkorporere i dagligdagen med din hest.

Efter terapien skal hesten altid have “ridefri” i minimum 24 timer. Dette bl.a. for at få det fulde udbytte af terapien og for hestens velvære. Hesten må dog meget gerne fx dagen efter få en lang gåtur for hånd – blot ikke med rytter på og heller ikke hård træning.

Kraniosakralterapi

Ny hest hos horsehappiness.dk –
Særligt for det 1. besøg

Når jeg besøger din hest og dig første gang, opretter jeg journal på hesten. Udover alder, race, osv. vil jeg stille dig en række spørgsmål, såsom hvordan hesten bliver brugt (spring, skovtur, hygge, dressur…), hvor ofte den motioneres og af hvor mange, foldstruktur, hvor meget den er på fold, osv.

Jeg spørger også til hestens sygehistorik, ligesom jeg hører dig om eventuelle udfordringer i ridningen samt eventuelle adfærdsændringer hos hesten den seneste tid. Alt dette for at få et nuanceret billede af hesten, dens dagligdag, dens historik og jeres samspil.

Det er bl.a. disse indledende og vigtige manøvrer, der gør, at det 1. besøg er lidt længere (op til 90 minutter, mod normalt 60-75 minutter). Det koster dig ikke ekstra. 

Ved eventuelle efterfølgende besøg skriver jeg videre i hestens journal. Journalen er et værktøj, der hjælper mig til at sikre kontinuitet i terapien, og at vi ved, hvad der er blevet arbejdet på hvornår og hvorfor.

Øvrige ydelser

Udover fysiurgisk hesteterapi tilbyder jeg Træning for hånd og Hestepasning, enten som selvstændige ydelser eller i kombination med Fysiurgisk hesteterapi, alt afhængig af dine ønsker og behov.
Læs mere om disse ydelser ved at klikke på dem i teksten ovenfor.

Jeg tilbyder desuden ”Happy & Holdbar”, som er et forløb, hvor vi samarbejder intensivt og fokuseret omkring din hests biomekanik og trivsel på kort og lang sigt. Det kunne fx starte med et 2-måneders forløb.
Læs mere om mine øvrige ydelser her.

Laserterapi